Hamis kártyásokra csaptak le a zsaruk, akik ingyen vonatoztak Dunaszerdahelyről!

Egy 41 éves férfi és 9 másik személy ellen indult eljárás szubvenciós csalás ügyében.

Hamis kártyásokra csaptak le a zsaruk, akik ingyen vonatoztak Dunaszerdahelyről!
Illusztráció - Paraméter-archív

Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő tájékoztatott arról, hogy a középkorú nők és férfiak hamis igazolást mutattak fel a dunaszerdahelyi vasútállomáson arról, hogy rokkantnyugdíjat szednek, ilyen módon pedig kiállítottak számukra egy igazolványt, mellyel ingyen utazhattak.

A rendőrség a RegioJettel és a Szociális biztosítóval együttműködve azonosította ezeket a személyeket, akikről bebizonyosodott, hogy valóban meghamisították azt a dokumentumot, amely alapján igényelték az ingyenes vonatozást.

Az említett 41 éves férfi okozta ezzel a legnagyobb kárt, összesen 2211 euró értékben utazott ingyen, egy 54 éves nő tavaly szeptembertől kezdődően összesen 700 eurót, míg egy 38 éves férfi 564 eurót spórolt magának a hamis kártyával.

A rendőrség nyomozói további személyek meggyanúsításán is dolgoznak. A szubvenciós csalás kategóriájába olyan bűncselekmények tartoznak, amikor az illető valamilyen támogatást vagy járulékot igényel, mely törvényi feltételekhez, körülményekhez kötött, amelyeket viszont nem teljesít. Ilyen bűncselekményért 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetés is kiróható.

(para)