Hat sofőr került sittre a hétvégén Nyitrától Komáromig

Mindegyik csaprészeg volt.

Hat sofőr került sittre a hétvégén Nyitrától Komáromig
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Božena Bruchterová kerületi rendőrségi szóvivő tájékoztatott hétfőn a hétvégén horogra akadt ittas sofőrökről. A lefüleltek között akadt férfi és nő is, koruk pedig 25 és 70 év közti.

Péntek este, Nyitrán indult a muri: egy Hyundai Santa Fét vezető 58 éves fazon büszkélkedhetett el a rendőröknek 1,75 ezrelék alkoholszintjével.

Még aznap éjszaka szintén Nyitrán, a Podzámska utcában tarolt egy nő. A 25 éves hölgy egy VW Passattal masszírozott meg egy parkoló Ford C-Maxot, majd elhajtott. A rendőrök percekkel később már el is csípték, alkoholszintje 1,15 ezrelék volt.

Hasonló manőverrel próbálkozott egy 32 éves férfi a lévai járásbeli Báton, miután szombaton kora reggel belerongyolt egy családi ház kerítésébe. Ugyancsak hamar meglett, alkoholszintje pedig 1,27 ezreléket tett ki.

Szombaton délután a komáromi járásbeli Dunamocs és Karva között füleltek le egy Škoda Fabiát vezető, illetve vezetni próbáló tagot, akinél 2,69-ig ugrott fel a szonda.

Aznap este Léván találtak meg a rendőrök egy Suzuki Grand Vitarát vezető 70 éves fickót, aki az előző delikvenshez hasonlóan 1,27 ezreléket fújt.

Végül következett a vasárnap, és a lévai Engels utca, ahol egy 28 éves mukit kapcsoltak le 1,42 ezrelékkel a volán mögött.

Bruchterová közlése szerint mindegyiküket bevitték a rendőrségre, és megindították ellenük az eljárást ittas állapotban elkövetett veszélyeztetés címén. Ezért egy évig terjedő börtön is járhat.

(para)