Határon túli fiatal filmeseket is vár a Mediawave!

Magyarországi és határon túli fiatal magyar filmeseknek hirdet pályázatot a 27. Tartóshullám - Mediawave Együttlét fesztivál, amelyet április 27. és május 1. között rendeznek a dél-komáromi Monostori Erődben.

Határon túli fiatal filmeseket is vár a Mediawave!

Pályázni lehet rövidfilmek, kisjáték-, kísérleti és dokumentumfilmek leírásával, szinopszissal és treatmenttel. A beküldött anyag nem haladhatja meg az öt oldalt, és tartalmaznia kell a megvalósítás technikai igényeit is - közölték a szervezők szerdán.

Mint írják, a Mediawave idei hívószava a megÚJULÁS / reFORMÁCIÓ, a versenybe nevezett filmek és az egyéb programok e témakörbe tartozó események mentén zajlanak. A szervezők arra kérik a pályázókat, hogy vegyék figyelembe ajánlott témaként a tágan értelmezhető reformáció tematikát. 

A pályázatra beérkező anyagok közül egy előzsűri javaslata alapján öt pályázónak lehetősége nyílik arra, hogy a fesztivál szakmai programjának keretében részletesen ismertesse tervét. 

A pályázatok beküldői tervük megvalósíthatósága érdekében részt vehetnek a Mediawave nyári táborának filmes workshopján is, amelyet Somogyfajszon tartanak július 15. és 22. között, de lehetőséget kínálnak produceri közreműködéssel a Média Mecenatúra pályázatain való részvételre is. A pályázatokat viol@mediawave.hu email címre várják a szervezők.

(MTI)