Hét év után rekonstruálták az Ernest Valko-gyilkosságot (FOTÓK)

Pénteken a reggeli óráktól zajlott a neves ügyvéd, Ernest Valko meggyilkolása körülményeinek rekonstruálása.

Hét év után rekonstruálták az Ernest Valko-gyilkosságot (FOTÓK)
Fotók: TASR/Rendőrség - további képekért kattints!

A Joj Televízió információi szerint a kommandósok az ügyvéd limbachi (Bazini járás) háza előtt vártak a rendőrök érkezésére.

A rendőrök ötszáz méteres körzetben lezárták a ház környékét. Az épület tetején mesterlövészek voltak, a helyszínre rendőrségi helikoptert is riasztottak.

A rekonstruálás helyszínén tartózkodott mindkét vádlott ügyvédje, Igor Cibula és Daniel Lipšic, valamint a Valko-villa svájci tulajdonosa is.

Ernest Valkót 2010 novemberében gyilkolták meg. Egyetlen, néhány méterről leadott lövéssel végeztek vele, ami a szívét és a tüdejét érte. A rendőrség 2017 októberében közölte, két embert vádolnak az ismert ügyvéd meggyilkolásával. Jaromír Čižnár főügyész akkor elmondta, az egyik személyt gyilkossággal, a másikat rablással vádolják.

Két embert vádoltak meg a Valko-gyilkossággal összefüggésben
Ernest Valko 2001-ben (Fotó: TASR-archív)

Minden arra vall, hogy a neves ügyvéd rablógyilkosság áldozata volt. A gyilkosság felderítését segítette, hogy arról vallani kezdett egy olyan személy, aki részt vett a hét évvel ezelőtti bűncselekményben.

A Joj Televízió információi szerint a gyilkossággal vádolt személy Jozef R. – aki egy éve került rács mögé – 11 éves börtönbüntetését tölti egy szomolányi bankrablás miatt.


(noviny.sk/para)