Idő előtt kiszivárogtak az idegen nyelvi érettségi hangfelvételei!

SME napilap információi szerint az idegen nyelvi érettségi teszt hallásértésének hangfelvételei már kedd estétől elérhetők voltak az interneten.

Idő előtt kiszivárogtak az idegen nyelvi érettségi hangfelvételei!
Fotó: TASR - illusztráció

A Certifikált Oktatási Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) hivatalos weboldalán már kedd estétől elérhetők voltak az idegen nyelvi érettségi teszt hallásértési feladatának hangfelvételei. A SME úgy tudja, a böngészőben elég megadni a fájlok pontos helyét, és máris elérhetővé válik megközelítőleg 20 dokumentum.

A NÚCEM hivatalos weboldalán az angol, német, francia, orosz, spanyol és olasz nyelvi érettségi hallásértésének szövege is elérhető, külön a B1-es és B2-es szintre vonatkozó hangfelvételek.

Nahrávky sa dajú ľahko stiahnuť na webe NÚCEMu.
Forrás: sme.sk

Az iskolaügyi minisztériumnak már több esetben meggyűlt a baja az idő előtt kiszivárgó feladatlapokkal, illetve megoldókulcsokkal. 2011-ben például a B1-es szintű idegen nyelvi érettségi feladatok megoldásai jelentek meg a Facebookon.

A mostani esettel kapcsolatban egyelőre sem s NÚCEM, sem az iskolaügyi minisztérium nem foglalt állást.

Kedden országszerte megkezdődtek a középiskolákban az írásbeli érettségik. Tegnap szlovák nyelvből írtak tesztet és fogalmazást a diákok, szerdán pedig idegen nyelvből kellett bizonyítaniuk.


SME/para