IDŐJÁRÁS: Igazán undorító időnk lesz szombaton!

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése péntek éjszakára és szombatra.

IDŐJÁRÁS: Igazán undorító időnk lesz szombaton!
Forrás: shmu

ÉJSZAKA:

Borús lesz az égbolt, az éjszaka folyamán egyre többfelé ered majd el az eső. Havazás csupán a hegyvidékeken várható. Az éjszakai minimumok 0 és 4 Celsius-fok között alakulnak, az ország délnyugati részén 6 fokot is mérhetünk. Fokozatosan megélénkül a nyugati szél, sebessége elérheti a 25 km/órás erősséget.

SZOMBAT:

Nem lesz kifejezetten természetjáró időnk a hétvégén – viharos széllel és kiadós esőzéssel köszönt be a hidegfront. Már a reggeli óráktól borús lesz az égbolt, az ország nagy részén számíthatunk csapadékra. Az ország délnyugati részén várhatóan a kora reggeli órákban elered az eső, és egészen délutánig áztat majd bennünket. A csapadék mellé viharos széllökések is társulnak: a délnyugati régióban akár 65 km/órára is fokozódhat a légmozgás ereje. A hegyvidékeken viharos szél várható. A nappali csúcsértékek 6 és 11 Celsius-fok között alakulnak.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú, sárga riasztást adott ki heves széllökések veszélye miatt szombatra. A Nagyszombati, Nyitrai és Pozsonyi kerületben várhatóan 16 órától lép életbe a figyelmeztetés és egészen éjszakáig tart majd. A hegyvidékeken ebben az időben másodfokú, narancssárga riasztás lép életbe.


shmu/para