Így kell szerelmet vallani Putyinnak!

Vlagyimir Putyin "mentális hatalmat" gyakorol az Egyesült Államok fölött - véli Oliver Stone amerikai filmrendező, aki egy orosz lapban hétfőn megjelent interjújában nem rejti véka alá csodálatát az orosz elnök iránt.

Így kell szerelmet vallani Putyinnak!
Fotó: tasr/AP

"Önök, oroszok, legyenek büszkék arra, hogy egy olyan katonai költségvetéssel, amely csak a tizedét teszi ki az amerikainak és egy olyan gazdasággal, amely ugyancsak tizede a miénknek, az önök elnöke ilyen nagy figyelmet kelt. Ez egyszerűen hihetetlen!" - mondta a balos nézeteiről ismert rendező a Rosszijszkaja Gazetának adott interjújában.

Stone lélektani okokkal magyarázza a Putyin-jelenséget. "Egyfajta mentális hatalmat gyakorol az Egyesült Államok fölött, ezért vált ki ekkora hisztériát, paranoiát" - mondta a filmes, aki négyórás interjút készített az orosz vezetővel.

"Ez az interjú olyan valakivel készült, aki gyakorlatilag az Egyesült Államok deklarált ellensége, és ez a beszélgetés emberi arcot kölcsönöz neki" - mondta Oliver Stone az orosz lapnak. A Putyint jóindulattal bemutató interjút június 12. óta sugározza részletekben a Showtime amerikai csatorna, Oroszországban hétfőtől mutatják be az Egyes Csatornán.

MTI