Irtózatosan kifosztottak egy nyugdíjast Ekecsen!

Ismeretlen tettesek vertek át egy nyugdíjast szerdán délután a dunaszerdahelyi járásbeli Ekecsen.

 

A Paraméter úgy értesült, hogy két férfi érkezett egy nyugdíjas házához a délutáni órákban. A bűncselekmény tényét megerősítette érdeklődésünkre Polák László, a falu polgármestere is.

Elmondása szerint az eset délután két óra körül történt, az elkövetők pedig a nyugdíjas férfi fia ismerősének adták ki magukat. Az idős férfit állítólag azzal verték át,hogy azt állították, fiuknak hoztak valamilyen vegyszert, permetet, és ezáltal bejutottak az udvarra.

Sor került pénzcserére is, de az tisztázatlan, hogy mi volt ennek a folyamata. Ami a lényeg, hogy az elkövetők egy nagyobb bankjegyet próbáltak felváltani, és kifigyelték, hogy az idős férfi honnan veszi elő az otthon tartott pénzt.

Információink szerint miután felváltotta nekik a pénzt, az egyikük kért egy pohár vizet, miközben a másik besurrant abba a helyiségbe, ahol az idős férfi a pénzt rejtegette, és a tettes elhozta az összeset, ami nem kevesebb, mint 7 ezer euró!

Sajnos a nyugdíjas bácsi már későn vette észre, hogy a pénz eltűnt, a tettesek addigra kereket oldottak, de úgy tudjuk, egy bordó színű kocsival voltak.

„Volt már rá példa, hogy hasonló bűncselekménynél, régebben, sőt, a tavaszi kettős gyilkosság után is figyelmeztettük az embereket, hogy ha idegent, gyanúsat látnak, akkor jelentsék a rendőrségnek! Ne engedjenek be idegeneket az udvarukba!” – reagált Polák László.

Hozzátette, a községi rendőrség a nyugdíjas klubokban és egyéb módon is figyelmezteti a lakosokat, elsősorban az időseket, hogy legyenek körültekintőek és gyanakvóak. „A falu területén tiltott a házalás is, ami az egyik módszere az ilyen elkövetőknek. Emellett bizonyos pontokon kamerák vannak kihelyezve, amelyek esetleg segíthetik az ilyen bűncselekmények felderítését” – szögezte le.

(SzT/-nok)