Jól nézünk mi ki!!!

A dollármilliárdosból vulgárpolitikusá avanzsált Donald Trump megválasztásán örvendezve a magyar kormányfő, Orbán Viktor oda talált nyilatkozni a minap, hogy a világ visszatért a valóság talajára és a nyugati világ ezzel esélyt kapott, hogy „kiszakítsa magát az ideológiák, a politikai korrektség, a valóságtól eltávolodott gondolkodásmód és beszédmód fogságából”.

Jól nézünk mi ki!!!
Fotó: Wikipedia

A politikai korrektség jelzős szerkezet a vonatkozó orbáni nyilatkozatot követően szinte másodperceken belül legalább olyan szitókszóvá merevedett a magyar kormányfőt fétisként imádók, meg általában az önmagukat jobboldali gondolkodásúnak képzelő közéleti szajkók, és az eleve szélsőséges szófosásra kapható trollok körében, mint a liberális jelző.

Pedig ezek a tömegek körülbelül annyit tudnak a liberális meg a politikai korrektség kifejezések értelméről, mint egy csimpánzleány Donald Trump hímtagjáról.

De mostan tessék jól figyelni, meg lesz itten magyarázva, mi az a politikai korrektség tulajdonképpen. Íme:

Itt van például ez az infó, hogy megint magyar prosti lett gyilkosság áldozata Németországban. Mármost, ha ebből a tragikus eseményből arra következtet valaki, hogy a Nyugat-Európában kenyerét kereső valamennyi magyar nő stricik által kitartott kurva, de legalább is hajlamos a protitúcióra, az a következtetés, kérem szépen, politikailag inkorrekt, vagyis EGYÁLTALÁN NEM KORREKT! Ugyanígy nem korrekt, ha egy férfi nyilvánosan arról értekezik, hogy a nőket bármire ráveheted, ha a szoknyájuk alá nyúlsz. (Ugyanezt ettől vulgárisabb szóhasználattal itt olvashatod Donald Trumptól.) Ahogy politikailag nem korrekt a cigányságot en bloc tyúktolvajok gyülekezetének minősítened, ha a cigány szomszéd ellopja öreganyádtól a kendermagost. Vagy talán politikailag korrekt dolog lenne szlovákfaló falkának nevezni azokat a csallóközi magyarokat, akiknek sikerül asszimilálniuk, azaz magyarrá változtatniuk a velük együtt élő szlovák nemezetiségű polgártársaikat?

Nahát, ha nem vagy teljesen zokni, legalább kapisgálhatod most már, hogy mi a politikai korrektség lényege.

Egyébként mivel nem most jöttem le a falvédőről, teljesen világos számomra, hogy hiába sorolnám itt a politikai inkorrektség legmarkánsabb példáit a végtelenségig. A közéletileg hülyévé idomítottakat, a kocsmák hőbörgő okostónijait, és általában azokat az anyanyázó demenseket, akiknek agyán egyetlenegy, konkrétan csak a barettsapkájuk által ejtett gyűrődés van, soha nem leszek képes meggyőzni arról, hogy masszív önsorsrontás az olyan közszereplőket isteníteniük, akik egy az egyben ugyanúgy értekeznek nyilvánosan, mint ők.

Miközben az is egyértelmű számomra, hogy az efféle közszereplők, köztük például Orbán Viktor, sőt, még Donald Trump sem  a hülyévé idomítottak, a kocsmákban hőbörgő okostónik meg az anyázó agyamentek közül valók. Sőt, szellemi képességeik tekintetében elvileg ahhoz a közéleti és szellemi elithez tartoznak, akiknek mocskolására akkordban buzdítják, uszítják az aljanépet. Nem kévésbé pedig azokat a naiv tömegeket, akiket épp a hozzájuk hasonló politikai kalandorok vernek át minden nap a lehető legsunyibb módon. Hogy megszerezzék, megtartsák fölöttük a hatalmukat! Többek között folyamatosan azt a látszatot keltve és hizlalva bennük, hogy esetleges kudarcaikért, elesettségükért, szerencsétlenségükért csakis és kizárólag mások felelősek:

a más bőrszínűek, a más vallásúak, az ateisták, a más nemzetiségűek, a melegek, a leszbikusok, a menekültek, az értelmiségiek, a fiatalok, az öregek, a nők, a férfiak, meg akár az állatok, az EU, az USA, Németország, na és Angela Merkel meg a Soros Gyuri bácsi, persze...

Ez lenne hét az a szép, új világ, amely egy vulgárpolitikus hatalomra kerülésével „kiszakította magát az ideológiák, a politikai korrektség, a valóságtól eltávolodott gondolkodásmód és beszédmód fogságából“?!

Jól nézünk mi ki!!!