Jövőre pihenőparkot létesítenek a sikabonyi focipályánál

A választás évében megszületett az ígéret, a megvalósítás viszont csak 2019-ben kezdődik.

Jövőre pihenőparkot létesítenek a sikabonyi focipályánál
Fotók: Paraméter - További felvételekért, illetve a városi látványtervekért kattints!

A sikabonyi futballpályát korábban a DAC ifjúsági csapatai vették igénybe, illetve a dunaszerdahelyiek, sikabonyiak, akik közül sokaknak bizonyára fűződik hozzá valamilyen fiatalkori, gyerekkori élménye. A futballakadémia kiépülésével a DAC ifistái költöztek, a pályával és környezetével kapcsolatban pedig most új célt tűztek ki.

Az önkormányzat képviseletében Hájos Zoltán és a városrész néhány képviselője, Molnár Zoltán és Puha György tartott lakossági fórumot április végén, melyen szó esett egy közösségi park létesítéséről a futballpálya körül.

A tervek szerint a pálya megmaradna, mivel a füve jó állapotban van, ugyanakkor az egész terület mintegy 2,7 hektáros, amit egyéb célokra használnának fel. Létesülhet itt egy másik sportpálya, futópálya, öltözők, játszótér, továbbá egy színpad is közösségi rendezvényekre, valamint a sikabonyi önkéntes tűzoltók szertára.

A jelenlegi tervek szerint kiültethetnek 70 fát, kialakítanak egy részt kutyasétáltatásra, sőt, mi több, tábortűzrakásra.

A további látványtervek a képgalériában!

A látványterven feltűnik egy cirkuszi sátor is, ami alátámasztja azt, hogy a jövőben ebben a pihenőparkban rendezhetik majd meg a sikabonyi búcsút.

Kialakítanak parkolókat is a helyszínen, a park ugyanakkor zárt terület lesz, saját gondnokkal, és meghatározott nyitva tartással.

Az említett látványterv és a felsoroltak lényegében csak kapaszkodók, az önkormányzat várja a lakosok észrevételeit is ezzel kapcsolatban, amit közölhetnek a Sikabony Polgári Társulás elnökével, Simon Ferenccel.

Idén ez már nem valósul meg, a jelek szerint azonban a tervdokumentáció elkészülhet még ebben az évben, a park pedig jövőre.

(SzT)