Katalán népszavazás – Gerard Piqué könnyezve beszélt arról, hogy elhagyhatja a válogatottat

Élete legnehezebb napjának nevezte a vasárnapit Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgója - írja a 24.hu. A védő előbb elment a spanyol kormány által már előre törvénytelennek kikiáltott katalán függetlenségi népszavazáson voksolni, majd pályára lépett a Barca Las Palmas elleni bajnokiján. Ez volt az a mérkőzés, amit majdnem elhalasztottak, végül lejátszottak, de üres lelátók előtt. A Barcelona 3-0-ra nyert.

A 30 éves Piqué elég sok kritikát kapott a spanyol újságíróktól, amiért részt vett a népszavazáson. Erről is beszélt vasárnap, könnyek között:

"Én még tudnék játszani a válogatottban. De, ha a szövetség azt gondolja, hogy problémát okoz a jelenlétem, akkor távozom a válogatottból még a világbajnokság előtt" – idézi a 91-szeres válogatott Piqué szavait a BBC.

Piqué arról is beszélt, hogy megosztotta az öltözőt és a klubvezetést is, hogy lejátsszák-e a Las Palmas elleni bajnokit. Végül a zárt kapus megoldás mellett döntöttek, mert a szövetség nem járult hozzá a halasztáshoz és pontlevonással fenyegetett. Két vezető lemondott ezután a Barcelonánál.

A játékos a napi történésekről, a rendőri erőszakról azt mondta, sejtette, hogy majd meg akarják akadályozni a népszavazást, de erre nem gondolt, azt hitte, majd békés úton teszik mindezt.

"Katalán vagyok és annak is érzem magam, ma jobban, mint eddig bármikor. Büszke vagyok a katalán emberekre. A szavazás olyan jogunk, amit meg kell védenünk."

(24.hu)