Katalán népszavazás/Vb-selejtezők - Piqué marad a spanyol válogatottban

Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója marad a spanyol válogatottban annak ellenére, hogy a nemzeti csapat hétfői edzésén több szurkoló is a távozását követelte.

Katalán népszavazás/Vb-selejtezők - Piqué marad a spanyol válogatottban
Fotó: TASR/AP

A 30 éves hátvéd vasárnap voksolt a katalán függetlenségi népszavazáson, valamint szégyenletesnek nevezte a referendummal kapcsolatban történteket. Ezt követően hétfőn már Madridban, a válogatott főhadiszállásán edzett, de a drukkerek kifütyülték és szidták őt, az egyik transzparensen a "gusztustalan" felirat volt olvasható. Emiatt a tréning idő előtt véget ért, Piqué pedig közölte: ha Julen Lopetegui szövetségi kapitány arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot.

"Sokat gondolkoztam, és végül a maradás mellett döntöttem, mert a távozásom azt jelentené, hogy azok nyernek, akik bántottak. Ők vannak kisebbségben, és nem akarok a kedvükre tenni" - jelentette ki szerdán a 91-szeres válogatott futballista, aki a jövő évi vb után köszön el a válogatottól.

Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és a rendőrség több helyen intézkedett a referendum ellen. A katalán egészségügyi szolgálat szerint vasárnap 844 sérülétet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.

A spanyolok hárompontos előnnyel vezetik a G jelű vb-selejtezőcsoportot  Olaszország előtt, pénteken Albániát fogadják, három nappal később pedig Izraelben lépnek pályára.

(MTI)