Kiderült, hány évre kerül rács mögé a csallóközi templomokat kifosztó fiatal

Év elején rejtélyes betörések sorozata tartotta lázban a Csallóközt, melyek során a régióban több templomot is kiraboltak. A tettest végül sikerült elfogni, a bíróság most ítéletet hozott az ügyben.

Kiderült, hány évre kerül rács mögé a csallóközi templomokat kifosztó fiatal
A 19 éves, komáromi gyanúsított a Dunaszerdahelyi Járásbíróság folyosóján (Fotó: Paraméter)

Amint arról beszámoltunk, év elején több templomi betörés történt a Dunaszerdahelyi járásban, konkrétan Ekecsen, Nagymegyeren (ott a református és a katolikus templomba is behatoltak) és Dunaszerdahelyen.

Az elkövető minden alkalommal a perselypénzre utazott, legnagyobb zsákmánya körülbelül 200 euró volt, az egyik esetben azonban üres kézzel távozott. A templomi kegytárgyakat békén hagyta, de megesett, hogy beleivott a miseborba.

Január 29-én dél körül a tettes berúgta az ekecsi katolikus templom faajtaját, ahol értékes tárgyak és perselypénz után kutatott. Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint miután a tettes hangokat hallott valahonnan, menekülőre fogta.

Az elkövetőt a helyi tűzoltószervezet parancsnoka pillantotta meg a templom udvarán, aki riasztotta a rendőrséget, majd a járőr megérkezéséig feltartóztatta a fiatalt. A rendőrök ezután vették őrizetbe a 19 éves komáromi V. Sz.-t, aki kihallgatása során több lopást is beismert.

A fiatal tolvajt akár 3-tó 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhették volna, a vádlott azonban vádalkut kötött az ügyésszel. A Dunaszerdahelyi Járási Bíróság nemrég jóváhagyta a vádalkut, minek fejében V. Sz.-t kétéves szabadságvesztésre ítélték. Az elítélt fiatal Kassán tölti le büntetését.

Cas.sk/para