Kiderült, kivel bokszol Many Pacquiao a váltósúlyú világbajnoki öv megvédéséért

Manny Pacquiao április 23-án az ausztrál Jeff Horn ellen védheti meg a Boksz Világszervezet, azaz a WBO váltósúlyú világbajnoki övét.

Kiderült, kivel bokszol Many Pacquiao a váltósúlyú világbajnoki öv megvédéséért
Fotó: TASR/AP

A fülöp-szigeteki ökölvívó újabb meccsének helyszíne még bizonytalan. Amint a két bokszoló menedzserei szerdán jelezték, a céljuk az, hogy Ausztráliában, egy nagy szabadtéri stadionban rendezzék meg az összecsapást, ám ha erre nem lesz mód, több más ország - köztük az Egyesült Államok - is szóba jöhet házigazdaként. 

A 38 éves Pacquiao tavaly áprilisban, Timothy Bradley elleni sikerét követően bejelentette visszavonulását, ám hamar változtatott tervén és novemberben már címmeccset vívott az amerikai Jessie Vargas ellen. Az őszi 12 menetes csatát egyhangú pontozással nyerte, s elhódította a WBO övét.A pályafutása során nyolc különböző súlycsoportban is világbajnokklasszisnak az áprilisi lesz karrierje 68. profi mérkőzése, az eddigieken 59 győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérlege.

Jeff Horn tíz évvel fiatalabb a fülöp-szigeteki legendánál, s 17 profi meccsén még nem talált legyőzőre (16 győzelem, 1 döntetlen). Kihívói státuszát annak köszönheti, hogy második a WBO rangsorában.
"A legutóbbi meccsein láttam néhány gyengeséget a bokszában. Tudom, mik ezek, ezért is gondolom, hogy le tudom győzni" - mondta magabiztosan Horn.

(MTI)