Kirúgták a rugdosó zsarukat

Elbocsátották az állásából azt a három rendőrt, akik tavaly brutálisan megrugdosták az  autós üldözés során általuk meglőtt lányt – nyilatkozta a nagyszombati rendőrség illetékese. 

Kirúgták a rugdosó zsarukat
Illusztráció (fotó: TASR)

A túlmozgásos hekusokat hatósági jogkörrel való visszaéléssel vádolják.

Mint ismeretes, 2016 augusztusában került sor egy autós üldözésre a Nagyszombati járásban, amilyenre talán még nem is volt példa a szlovákiai rendőrség történetében.

A rendőrök Nagyszombatban egy Fiat Brava típusú személygépkocsit próbáltak ellenőrizni, de a sofőr nem állt meg a rendőri felszólításra. 20 kilométeres hajsza vette kezdetét, mely során a zsaruk 32 lövést adtak le - 19-et a levegőbe, 13-at pedig az üldözött Fiatra.

Az üldözés Vágmedence (Madunice) község külterületén ért véget, az autót vezető, jogosítvánnyal nem rendelkező 21 éves nőt két találat érte - az egyik a mellkasán, a másik a fülén. Egyik utasát, egy 16 éves lányt a vállán lőtték meg a rendőrök az üldözés során.

Miután a kocsi megállt, a sofőr három utastársával együtt kiszállt az autóból, majd a rendőrök elkezdték rugdosni a magatehetetlen lány fejét és mellkasát.

tasr/para