Kisfiuk tragikus elvesztése után kegyetlen támadásokkal kell szembenéznie a házaspárnak

Nehéz időszakon megy keresztül az a házaspár, akinek hároméves fia a kórház személyzetének hibájából vesztette életét. Most újabb csapásokkal kell szembenézniük.

Kisfiuk tragikus elvesztése után kegyetlen támadásokkal kell szembenéznie a házaspárnak
Forrás: Cas.sk

Amint arról korábban beszámoltunk, év elején az orvosok cukorbetegséget állapítottak meg a kis Sebastiánnál. A kisfiút a nyitrai kórházban kezelték, majd miután rosszabbra fordult az állapota, újra kellett éleszteni. Sebastiánt átszállították a pozsonyi kórházba, életét azonban már nem tudták megmenteni.

A szülők elejétől fogva a nyitrai kórházat gyanúsították fiuk halálával. Sebastián anyja, Dominika meg volt róla győződve, hogy mikor fiának leállt a légzése, a megfigyelő-berendezés nem jelzett, mivel azt az egyik nővér kikapcsolta. Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) 8500 euróra bírságolta a kórházat.

A család szenvedése azonban még nem ért véget: a temetőben többször is feldúlták a kisfiú sírhelyét, emellett pedig egy nő is elkezdte zaklatni a családot.

„A fiam halála után folyamatosan kaptam az abszurd üzeneteket a közösségi oldalon egy nőtől. Azt írta, hogy én vagyok a felelős a fiam haláláért, hogy én öltem meg a felelőtlenségemmel, és hogy ha körültekintőbb lettem volna, akkor a fiam most is élhetne”

– mesélte Dominika, akinek sikerült kiderítenie, hogy ki a zaklató.

Az illető a bántalmazott nők számára létesített segélyvonalnál dolgozott tanácsadóként. A család azonnal értesítette a zaklató felettesét. „A tények alapos hitelesítése után sajnálattal és felháborodással kellett megállapítanunk, hogy Katarína G. a közösségi hálón valóban kegyetlen módon támadta Sebastián édesanyját. Katarína a munkáltatója előtt beismerte a vádakat” – tájékoztatott Silvia Porubänová, a családkutató intézet igazgatója.

Az igazgatónő megerősítette, hogy a tanácsadó megszegte a munkaköri előírásokat.

„Visszavonhatatlanul bizonyította, hogy szakmailag és emberileg is alkalmatlan arra, hogy a segélyvonal tanácsadójaként dolgozzon. A tanácsadót azonnali hatállyal elbocsájtották”

– tette hozzá Porubänová.

Véletlen egybeesés, hogy Katarína édesanyja a nyitrai kórháznak azon a részlegén dolgozik egészségügyi nővérként, ahol a kis Sebastiánt is kezelték. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, Katarína ellen azonban még nem emeltek vádat.

Cas.sk/para