Kitart amellett az SNS, hogy Fico tanácsadója mozgatja a szálakat

Az SNS hivatalosan is kitart amellett, amit alelnöke, Jaroslav Paška egy nappal korábban mondott, miszerint a kormányhivatalnál lépéseket terveznek a nemzetiek ellen.

Kitart amellett az SNS, hogy Fico tanácsadója mozgatja a szálakat
Andrej Danko (Fotó: TASR)

"Különös, hogyan rendelkezhet az OĽaNO-Nova a kormányhivatal titkos dokumentumaival" - áll abban az állásfoglalásban, melyet Zuzana Škopcová, az SNS elnökének szóvivője bocsátott a sajtó rendelkezésére. "Nagyon is elképzelhető, hogy az ilyen övön aluli praktikák mögött nem más áll, mint a miniszterelnök sajtótanácsadója, a Smer képviselője, Erik Tomáš" - jegyzik meg.

Azon morognak, mégis hogyan juthattak el a kormányhivataltól származó információk az OĽaNO képviselőjéhez, Veronika Remišovához, és szerintük ez koordinált cselekmény, mely azóta zajlik, mióta Erik Tomáš a kormányhivatalhoz érkezett.

Az SNS egyébként azt követően tartotta szükségesnek ismét közzétenni egy állásfoglalást, hogy Bugár Béla tisztességtelennek és igaztalannak minősítette, amit és ahogy Paška mondott.

"Aki önök közül el tud képzelni egy ilyen Smer- OĽaNO együttműködést, akkor az talán napszúrást kapott" - jegyezte meg Bugár.

A nemzetiek szerint viszont alelnöküknek minden joga megvan ahhoz, hogy a nézeteinek és érzéseinek hangot adjon, ha arról újságírók kérdezik.

Erik Tomáš abszurdnak nevezte az SNS-esek kijelentéseit. "Igor Matovič azt állítja, hogy az OĽaNO hiteltelenítésén dolgozunk, az SNS pedig azt, hogy az OĽaNO-val együtt az ő hiteltelenítésükön... Már csak ez a kettő, egymással szembemenő feltételezés is mutatja, mennyire értelmetlen az egész" - fogalmazott.

Hozzátette, az SNS ugyanúgy felel az oktatásügyi minisztériumért, mint ahogy a Smer vagy a Híd a saját minisztériumaiért. "Azt, hogy ettől a felelősségtől úgy szabadulnának meg, hogy a koalíciós partnereiket támadják, ráadásul szubjektív megérzések alapján, minimálisan inkorrektnek tartjuk" - húzta alá.

Az OĽaNO ezzel szemben örömét fejezte ki, hogy az SNS ilyen nagyra értékeli a munkát, amelyet képviselőjük, Veronika Remišová végez.

(TASR)