Kiugrott egy sörre a maffiagyilkos, csak azt felejtette el, hogy házi őrizetben van

Szerdán a rendőrök őrizetbe vették, majd csütörtökön elengedték Ivan Cuppert - akit korábban több gyilkosság miatt is életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Kiugrott egy sörre a maffiagyilkos, csak azt felejtette el, hogy házi őrizetben van
Ivan Cupper (Forrás: aktuality.sk)

Az egykori Sýkora-klán tagjait hat, 1998-ban és 1999-ben elkövetett maffiagyilkosság miatt állították korábban bíróság elé. Többüket - köztük Ivan Cuppert, Róbert Lališt, és Jozef Roháčot - a Speciális Büntetőbíróság egyszer már életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, ám a Lefelsőbb Bíróság Štefan Harabin által vezetett szenátusa megsemmisítette az ítéletet, így a tárgyalás újrakezdődött a Besztercebányai Kerületi Bíróságon.

Így került házi őrizetbe Ivan Cupper, és ez azzal jár, hogy bokáján folyamatosan egy nyomkövetőt kell viselnie, és csak bizonyos távolságra távolodhat el a lakásában tartott jelzőkészüléktől.

Szerdán Cupper, alias Vincko nyomkövetője vészjelzést adott le, és mivel fennállt a szökés veszélye, a rendőrök az egykori maffiózó nyomába eredtek. Legnagyobb meglepetésükre azonban nem kellett szökés közben elkapniuk, mivel a GPS-jel egy dévényújfalui kocsmába vezetett - ami néhány kilométerre található Cupper lakásától.

A több gyilkossággal vádolt férfit bevitték, kihallgatták, majd elengedték - vissza a házi őrizetbe.

(aktuality/para)