Kočner mindig mozgássérült-parkolóban parkol, nehogy meghúzza az Audit

A vitatott megítélésű "üzletember", Marián Kočner a mozgássérültek számára fenntartott parkolóban parkolta le kocsiját egy besztercebányai szupermarketnél szombat délután.

Kočner mindig mozgássérült-parkolóban parkol, nehogy meghúzza az Audit
Fotó: Nový čas

A Nový čas bulvárlap olvasója meg is kérdezte Kočnertől, hogy van-e jogosultsága a mozgássérült-parkolóban parkolni, és ha nincs, szerinte normális-e, hogy odaáll.

"Válaszként csak gúnyosan mosolygott rám" - közölte a lap olvasója, aki ezután megörökítette a bunkó parkolást, a fotókat pedig elköldte a Nový čas szerkesztőségébe.

"Igen, az autóm a mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt - annak ellenére, hogy a a parkolóban voltak szabad helyek" - ismerte be Kočner a nehezen letagadható szabálysértést, amit elképesztő érvvel indokolt:

Azért parkolt ott, mert az ő kocsija hosszabb ajtóval rendelkezik, mint az átlagos autók, és a sima parkolókban nem tud úgy kiszállni a volán mögül, hogy ne verje neki az ajtó élét a szomszédos kocsinak.

Marián Kočner elmondása szerint mindig a mozgássérültek számára fenntartott helyre áll, kivéve, ha az utolsó rokkantparkolót foglalná el - ebben az esetben máshol keres helyet.

"Tisztában vagyok vele, hogy ezzel szabálysértést követek el, és mindig kifizetem a bírságot"

- tette hozzá Kočner, akit szombaton is megbírságoltak a rendőrök, 50 eurót kellett kifizetnie a helyszínen - ami viselkedéséből kiindulva biztosan nem viselte meg őt.

(čas.sk/para)