Lelőtték a Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb farkasát – el kellett altatni

Halálosan megsebesítették az amerikai Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb és a legkedveltebb sarki farkasát. A nemzeti park mellett egy állatvédő egyesület is több ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a sokakat felháborító ügyben. 

Lelőtték a Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb farkasát – el kellett altatni
Fotó: Neal Herbert/Yellowstone National Park via AP

A fehér hölgyként emlegetett nőstény állatot április 11-én találták meg kirándulók egy lőtt sebbel a park Montana állam területére eső részén. Az állatot a súlyos sérülése miatt el kellett altatni.

A nemzeti park a múlt héten 5000 dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a park "egyik legfelismerhetőbb és a látogatók által leginkább keresett" sarki farkasának megsebzőjét, egy montanai állatvédő egyesület, a Wolves of the Rockies pedig hétfőn ajánlott fel további 5500 dollár nyomravezetői díjat.

Az állatvédők szerint kétség sem fér ahhoz, hogy vadász pusztította el a zsákmányállatok utáni hajszában riválisnak tekintett ragadozót. A montanai csoport véget akar vetni, hogy egyes vadászok úgymond saját kényük-kedvük szerint "folytassanak vadgazdálkodást".

A lelőtt 12 éves farkas egyike volt a Yellowstone Nemzeti Parkban élő három sarki farkasnak. A Montana, Idaho és Wyoming államok határán elterülő nemzeti parkban 1995-ben honosították meg újra a farkasokat, amelyekből napjainkban mintegy 100 példány él a park területén.

(MTI)