Lövöldözés volt a párizsi repülőtéren - ellopták egy katona fegyverét

Lelőttek egy férfit szombat reggel a párizsi Orly repülőtéren, miután elrabolta egy katona fegyverét - közölte a francia belügyminisztérium.

A szóban forgó férfi, miután elvette a katona fegyverét, bemenekült a repülőtér egyik üzletébe. A biztonsági erők ott lőtték le - közölte a belügyminisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg.

Egy szemtanú egy tévének nyilatkozva azt mondta: látta, amint katonák fegyvert fognak a férfira, majd ő is ráfogta a rabolt fegyvert a katonákra, ekkor lőtték le.

A rendőrség kiürítette a repülőtér épületeit, és megvizsgálta, hogy a lelőtt férfinál van-e pokolgép, de a belügyminisztérium később közölte, hogy nem találtak ilyet. Az utasok az épületeken kívül várakoznak. További terrorelhárító rendőrök és mentőautók érkeztek a helyszínre.

Egy rendőr azt mondta: nem tudni, hogy a lelőtt férfi egyedül akart-e valamilyen támadást elkövetni.

A repülőtéri incidenstől látszólag függetlenül meglőttek szombaton délelőtt egy rendőrt Párizstól északra egy útellenőrzés során. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrt meglövő férfi ugyanaz volt, mint akit az Orlyn lelőttek.

MTI/para