Malajziában az engedélye ellenére sem mutatják be A szépség és a szörnyeteget

Bár Malajziában végül engedélyezték A szépség és a szörnyeteg bemutatását a filmben szereplő meleg jelenet kivágása után, a filmet gyártó Walt Disney stúdió úgy döntött, hogy bizonytalan időre elhalasztja a játékfilm bemutatását az ázsiai országban.

A muszlim többségű ország cenzúratestületének elnöke kedden elmondta: nem tudja, hogy miért halasztották el a film bemutatóját, miután a film rövid meleg jelenetét kivágták és a film megkapta a játszási engedélyt.

Malajzia két fő mozilánca csütörtöktől kezdte volna vetíteni A szépség és a szörnyeteget, amit a Disney stúdió az egykori animációs filmje alapján élő szereplőkkel újraforgatott. 

Az elnök hangsúlyozta, hogy Malajziában tilos a homoszexualitás és a cenzúrázás után a film 13 éven felülieknek szóló besorolást kapott. Hozzátette: a Disney nem kifogásolta, hogy kivágják a meleg jelenetet.

A Disney korábban még azt közölte, hogy a film malajziai bemutatását a stúdió "belső felülvizsgálatának" idejére felfüggesztik. Kedden azonban nem fűztek hozzá magyarázatot, hogy az engedély kiadása után miért nem engedik a mozikba a filmet.

A mesefilm egy rövid jelenetéről maga a film rendezője, Bill Condon mondta el, hogy abban "egy meleg pillanat" látható, amikor az egyik mellékszereplő, LeFou megpróbál tisztába jönni a történetben az intrikust játszó Gastonhoz fűződő érzelmeivel.

(MTI)