Meghalt a zombis kultuszfilm egyik főszereplője

Nyolcvanegy éves korában meghalt George Kosana amerikai színész, aki a rendőrfőnököt alakította Az élőhalottak éjszakája című 1968-as zombis kultuszfilmben.

Meghalt a zombis kultuszfilm egyik főszereplője
Fotó: wizarworld.com

Régi barátja, John Russo szerint Kosana holttestére múlt pénteken találtak rá a pennsylvaniai Clairtonban lévő otthonában, miután a barátai jelentették, hogy az idős színész nem reagált a telefonhívásokra.

Az élőhalottak éjszakájának forgatókönyvét társszerzőként jegyző Russo szerint barátja tökéletesen alkalmas volt McClelland rendőrfőnök szerepére a filmben, mert szerinte "kötekedő, szórakoztató, nagyzoló és őszinte" természet volt.

A 90 perces kultuszfilm, amelyben egy maroknyi nyugat-pennsylvaniai városlakó menekül az emberevő zombik elől, megbabonázta a nézőket csaknem öt évtizeddel ezelőtti bemutatásakor. A mozi 1999-ben az amerikai nemzeti filmörökség része lett.

Az elmúlt években Russo és Kosana rendszeresen ellátogatott a horrorfilmek kedvelőinek szervezett találkozókra, amelyeken Kosana együtt fotózkodott rajongóival, emléktárgyakat árult és írt alá.

Utolsó filmszerepe a Russo által írt és rendezett My Uncle John Is a Zombie! című 2016-os horrorkomédiában volt, amelyben ismét McClelland karakterét öltötte magára.

Kosana éveken át egy clairtoni acélgyárban dolgozott, aminek következtében rengeteg egészségi problémával küzdött.

(MTI)