Megkapta büntetését az ámokfutó, aki akadályozta a szirénázó mentő útját

Múlt év májusában Boris Záhumenský képviselő azzal vált híressé, hogy arrogáns módon gátolta egy beteget szállító mentőautó útját. A sofőr akkor azt állította, hogy csak segíteni akart, ez azonban nem győzte meg a rendőrséget.

Megkapta büntetését az ámokfutó, aki akadályozta a szirénázó mentő útját
Fotó: Cas.sk

Múlt évben hatalmas felháborodást okozott egy videó, amit a mentősök készítettek, mikor egy sérült nővel siettek a trencséni kórházba. A mentősök útját azonban egy másik személyautó gátolta, ahelyett, hogy félreállt volna.

Az autó sofőrje, Boris Záhumenský elmondása szerint csak segíteni akart. „A mentőautó elkezdett utánam hajtani. Ebből arra következtettem, hogy azt szeretnék, ha törném előttük az utat, mivel súlyos esetről van szó. Én is bekapcsoltam a fényjelzéseket és egész úton dudáltam. Ez helyes döntésnek bizonyult, mivel az egyik körforgalomban egy autós be is tért az utunkba. Az utolsó kereszteződés előtt a mentőautóból kikiabáltak rám, hogy őrült és ámokfutó vagyok” - mondta Záhumenský.

Az eset után a rendőrség azonnal eljárást indított az ügyben, mely során elvették a sofőr jogosítványát. Egy év után az ügy lezárult, a 45 éves sofőrt pedig meggondolatlan viselkedéssel vádolták meg, amiért akár egy évre is börtönbe kerülhet.

Záhumenský fellebbezett az ítélet ellen, ugyanis meg van róla győződve, hogy semmi rosszat nem tett. „Az ügyészség elutasította a fellebbezést, mivel ebben az esetben nem volt indokolt” - tájékoztatott Marián Sipavý, a trencséni ügyészség szóvivője.

noviny.sk/para