Menyhárt és Bugár egy húron pendül a tüntetés kapcsán

Mindkét magyar párt vezetője támogatásáról biztosította a pozsonyi korrupcióellenes tüntetést, amelyen mintegy 5 ezer ember vett részt. 

Menyhárt és Bugár egy húron pendül a tüntetés kapcsán
Fotó: Paraméter

A kedd esti demonstráció résztvevői leginkább azt kifogásolták, hogy Szlovákiában egymást érik a megvesztegetési botrányok, és a felelősök meg röhögnek a markuba, hiszen nincs következménye a sumákolásuknak.

Bugár Béla szerint szép számmal jöttek össze a tiltakozók, és ami fontosabb, hogy a politikusok távol tartották magukat az eseménytől. A Híd elnöke szerint az utca nyomást gyakorolhat a politikacsinálókra, hogy a tisztázatlan ügyek rendeződhessenek. „Ha kézben vannak tartva és nem csúsznak félre az események, akkor pozitív lehet a hozadéka az ilyen megmozdulásoknak. Azonban ha olyan irányt vennének a demonstrációk, mint a politikai tőkét kovácsolni szándékozó Gorilla-tüntetéskor, az nem lenne előremutató“ – véli a parlament alelnöke.

Menyhárt József szintén támogatja a mutyizás elleni tüntetést. Az MKP elnöke kiemelte, fontos a tiltakozás apolitikus jellege. “A fiataloknak elegük van abból, hogy a korrupció dagonyájában vergődik az ország. Az unió 28 tagállama közül ilyen szempontból Szlovákia a hetedik leginkább érintett állam, ami elég lehangoló eredmény.“ – jegyezte meg a pártelnök. A legfiatalabb generáció véleménynyilvánításával összefüggésben Menyhárt annak szervezettségét emelte ki.

(sárp)