Mit akart csinálni ez az enyveskezű 48 darab vajjal, meg egy rakás ostyepkával?

Egy 39 éves tagot azzal gyanúsítanak, hogy egy rakás tejterméket fújt meg egy élelmiszerboltból.

Mit akart csinálni ez az enyveskezű 48 darab vajjal, meg egy rakás ostyepkával?
Illusztráció

Pavol Kudlička trencséni kerületi rendőrségi szóvivő számolt be egy április 20-án, Partizánskéban, egy áruházban történt lopási bűncselekmény felgöngyölítése terén elért eredményekről.

Öt hónap után jutott el a rendőrség odáig, hogy meggyanúsította a feltételezett tettest azzal, hogy aznap délután elemelt a polcokról 48 (!) darab vajat 20 ostyepkát (juhsajt) és 39 darab fonott sajtkorbácsot. Jutott még hely a hátizsákjában alkoholnak és egyéb élelmiszernek is.

A ravasz tolvaj nem egyszerre söpörte be a táskájába az összeset, hanem fokozatosan töltögette. Elidőzhetett egy darabig a boltban, de szerencséjére nem vették észre, és még az is összejött neki, hogy fizetés nélkül távozzon.

Kérdés marad, hogy vajon ennyi tejtermékkel vajon mihez akart kezdeni? Eladni az utcán vagy fokozatosan otthon elmajszolgatni?

Leleplezéséről nem árult el a szóvivő semmit, de tény az, hogy 170 eurónyi élelmiszer ellopásáért kell most felelnie. Ráadásul mivel az azt megelőző egy évben egyszer már elítélték ilyen bűncselekményért, így most már két évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

(TASR)