Molnár Norbertet választották a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatójának

Molnár Norbert, az Új Szó napilap korábbi főszerkesztője és a lap online kiadásáért felelős főszerkesztő-helyettese nyerte el a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) igazgatói posztjára kiírt pályázatot.

Molnár Norbertet választották a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatójának
Fotó: TASR

A kulturális minisztérium héttagú bizottságának nyilvános meghallgatásán Molnár Norberten kívül Vladimír Marušin, a ruszin PUĽS népművészeti együttes korábbi vezetője, illetve Marta Richterová vállalkozó vett részt kedden – mindhárom jelölt egy órán keresztül bizonyíthatta rátermettségét az új pozícióra.

A bizottság titkos szavazással döntött a legalkalmasabb jelölt személyéről. Marek Maďarič (Smer) kulturális miniszter a napokban adja át megbízó levelét az újonnan megválasztott igazgatónak – áll a kulturális tárca honlapján. Hivatalosan augusztus elsején kezdi meg tevékenységét.

"Molnár Norbertet úgy ismertem meg, mint egy nyitott gondolkodású, őszinte és talpraesett embert. Örülök, hogy a három jelentkezőből rá esett a választás, hiszen ő volt egyértelműen a legkvalifikáltabb jelölt " – nyilatkozta a Paraméternek Rigó Konrád kulturális államtitkár.

Molnár, bemutatva az alap igazgatására vonatkozó projektjét, olyan pillérekre helyezte a hangsúlyt, mint a függetlenség és az átlátható működés.


(para)