Mozgással az egészségért – élet- és egészségvédelmi nap a nagymegyeri iskolában

Szeptember 14-e az egészséges mozgás jegyében telt a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián és a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium diákjai számára.

Mozgással az egészségért – élet- és egészségvédelmi nap a nagymegyeri iskolában
Az iskola felvételei

A tanárok olyan játékos és egyben sportos versenyszámokat találtak ki a diákok számára, melyek nemcsak az iskolában zajlottak, hanem kint a természetben is. A diákok a délelőtt folyamán összesen öt versenyszámban mérték össze tudásukat. Az első két verseny az iskola területén zajlott: az ökoszisztéma-építés versenyszámban az élőlények közötti kapcsolatokat szemléltették, a célbadobás pedig az ügyességről szólt.

A további versenyszámok állomáshelyei a helyi erdőben voltak, ahol bizonyíthatták az egészségüggyel kapcsolatos gyakorlati és elméleti tudásukat. A következő állomáshelyen a kitűnő közlekedési ismereteikről győzték meg tanáraikat. Az utolsó állomáson a terepi tájékozódást elősegítő topográfiai ismereteikkel bizonyították, nem vesznének el egy ismeretlen terepen sem.

A Zöld iskola aktivistái idén kerékpártúrát szerveztek a Csicsó mellett elterülő természetvédelmi területre, Lionra, hogy megismerjék a tanösvény által nyújtott természeti szépségeket.

Az intézmény igazgatónője, Horváth Erzsébet a nap kiértékelésében kitért arra is, hogy az Eco-Schools nemzetközi zászló kitűzésével járó megtisztelő Zöld iskola cím kivívása az egészséges életmód mindennapokba való beiktatására kötelezi az intézményt. Az elért pontszámok alapján az első helyezett a II.A, második az I.BI, harmadik a II.B osztály csapata lett.


(Németh Erika, az iskola tanára)