A múltban egyéb húzásai is voltak a sofőrnek, aki gátolta a mögötte haladó szirénázó mentőt

A sofőr, aki akadályozta a mögötte haladó szirénázó mentőautót, szinte az egész országot magára haragította. A férfi elismerte hibáját, de azt állítja, hogy csak segíteni akart. A múltban már voltak hasonló húzásai, azokra szintén azt mondja, hogy csak félreértés volt az egész. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A múltban egyéb húzásai is voltak a sofőrnek, aki gátolta a mögötte haladó szirénázó mentőt
Forrás: tvnoviny.sk

A mentőautó bekapcsolt hangjelzés kíséretében szállított egy életveszélyben lévő pácienst, amikor egy őrülten haladó sofőr akadályozta az útját. Az ámokfutás során a sofőr amellett, hogy akadályozta a mentőautó haladását, több szabályt is megszegett.

„Először is szeretnék elnézést kérni az ország minden mentősétől, akik ebben a szolgálatban dolgoznak. Értékelem a munkájukat és úgy gondlom, hogy ezért kevés elismerést is kapnak” - mondta a sofőr, Boris Záhumenský, aki megbánta tettét.

Ennek ellenére a szakemberek nem tudnak neki megbocsájtani. „A közúti forgalom minden résztvevőjét és a mentősöket is veszélyeztette” - mondta Boris Chmel, az operációs központ szóvivője. „Pszicho tesztre küldeném” - mondta el a véleményét Maroš Palesch közlekedésügyi konzulens.

A rendőrség általános veszélyeztetés vádjával indított eljárást. Boris Záhumenský vállalja a következményeket. „Nem kellett volna így reagálnom, több előírást is megszegtem, még ha segíteni is akartam” - mondta.

Záhumenskýnak a múltban voltak már hasonló húzásai. Egyszer például fegyvert rántott a rendőrségen is.

„Az egy nagy félreértés volt. Életveszélyben voltam a rendőrség előcsarnokában, mikor egy fegyveres férfi jött be”

- mondta Záhumenský.

„Igaz, hogy elővettem a fegyverem, de csak azért, mert egy rendőr arra utasított, hogy adjam le”

- mondta a férfi, aki állítólag veszélyeztette Záhumenskýt.

Az esettel nem csak a rendőrség, de az ügyészség is foglalkozik.  

tvnoviny.sk/para