Mutatjuk, kik voltak az utóbbi idő legkíváncsibb politikusai

A parlament legkíváncsibb politikusa a tavaly márciusi parlamenti választások óta Miroslav Beblavý független képviselő volt.

A parlament által nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, az ülésnapokon szokásos parlamenti kérdések óráján Miroslav Beblavý képviselő tette fel a legtöbb kérdést, egészen pontosan 68-at. A kérdések óráján a képviselők a kormány tagjaihoz intézhetnek kérdéseket.

Ami a kérdések számát illeti, a második és harmadik helyen szintén egy-egy független képviselő végzett: Simona Petrík 57 kérdéssel a második, míg Zuzana Zimenová 46 kérdéssel a harmadik helyre került.

A Smerben  Marián Kéry és Peter Náhlik (28-28 kérdés) volt a legaktívabb, az SNS-ben Karol Farkašovský (4 kérdés), a Hídban pedig Jakab Elemér (13 kérdés).

A parlamentben azonban akadnak olyanok is, akik inkább csendben ülnek a helyükön, ahelyett, hogy kérdeznének. A Smerben 5, az SNS-ben 13, a Hídban pedig 11 olyan képviselő volt, akik a legutóbbi választások óta egyetlen kérdést sem tettek fel.

Abban az esetben, ha a képviselő feltesz egy kérdést, még nem biztos, hogy választ is kap rá. A kérdések megválaszolásának sorrendjét ugyanis sorsolással döntik el, s előfordulhat, hogy az utolsókra már nem jut idő.


TASR/para