A nagy leleplezés!

Hivatalosan is megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor. Már hétfőn, a nulladik napon több, mint ezer táborozó kapta meg a karszalagját és állíthatta fel a sátrát a kempingben, ma pedig még többen érkeztek.

A nagy leleplezés!

A tábor ünnepélyes megnyitójára a gombaszögi kopjafa-parkban került sor, ahol beszédet mondott a tábor főszervezőjén, Orosz Örsön kívül Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke is. A megnyitó a mára már hagyománnyá vált zászló felvonással ért véget, majd ezután felavatták az Éliás Ádám szobrászművész által újrafaragott Tompa Mihály szobrot, ahol felszólalt Fazekas László, komáromi püspök.

A leleplezésen részt vett Nagy Ákos Róbert, a Gömöri református egyházmegye esperese és Dr. Hafenscher Károly, az Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos valamint a Csillagvirág együttes is.

Ezen a napon még a nyelvi jogokról hallhatnak a táborozók Csóti György és Horony Ákos tolmácsolásában, valamint az oltásokkal kapcsolatos tévhitekkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Az este fellép Antonia Vai, a The SoulFool Band az Afrodzaqm és az Irie Maffia.

A hét további részében táborba látogat többek között, a HÍD-MKP kerekasztal beszélgetésre Menyhárt József a Magyar Közösség Pártjának elnöke és Ravasz Ábel, a Híd párt alelnöke, Murányi András, a Népszabadság volt főszerkesztője, valamint Bandor Éva és Olasz István akik a SZER+ELEM+EZ? versösszeállításukat adják elő.

A tábor legnagyobb újdonságának a GombaApp alkalmazás tekinthető. Az okostelefonokra letölthető alkalmazás lehetővé teszi, hogy a táborozók percről-percre értesüljenek a programok indulásáról, de az interaktív térképen túl számtalan egyéb szolgáltatást is kínál. Az aplikáció ingyenesen beszerezhető a Google Play Áruházból. Újításnak számít még továbbá a kártyás fizetőrendszer, amely tovább növeli a táborozók kényelmét.

A táborba szóló napi- és hetijegyek megvásárolhatók a helyszínen, további információkat a www.gombaszog.sk honlapon és a tábor Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

(szh)