Nem csak a Slovan játékosának akadtak problémái az alkohollal a szlovákiai futballban

Újabb szlovák válogatott játékos végezte bilincsben. A Slovan labdarúgóját, František Kubíkot Bánovce nad Bebravouban vették őrizetbe a rendőrök, miután ittasan ült volán mögé. A játékos nem csak bíróságtól, de klubjától is hatalmas büntetést kapott.

„Nagyon sajnálom, ami történt. Tudomásul veszem tettem következményeit, és már soha nem követem el ezt a hibát. Azon leszek, hogy magatartásommal és a pályán nyújtott teljesítményemmel jóvátegyem hibámat. Elnézést kérek a szurkolóktól, a klubtól és a sporttársadalomtól” – nyilatkozta František Kubík.

Azonban nem a Slovan és a válogatott játékosa az egyetlen, akinek problémai adódtak az alkohollal.

2016 októberében egy közúti ellenőrzés során megállították ifjabb Vladimír Weisst, aki megtagadta az alkoholtesztet és a vérvételt is – ezzel azt a gyanút keltve, hogy ittasan ült volán mögé. A játékos azt állítja, hogy nem ő vezetett.

Kilenc évvel ezelőtt Filip Hlovhovský szenvedett autóbalesetet ittasan. Akkori klubja, az AS Trenčín 5 000 euróra bírságolta.

Miroslav Stochot 2011 augusztusában kapták el a rendőrök, mikor ittasan vezette sárga Ferrariját Nyitra belvárosában. A játékos szervezetében 1,1 ezrelék alkoholt állapítottak meg.

Tavaly májusban Mitchell Schet még az AS Trenčín játékosaként karambolozott részegen luxusautójával. Szervezetében 1,38 ezrelék alkoholt állapítottak meg, klubja azonnali hatállyal felbontotta szerződését.

aktualne.sk/para