New York-i gázolás - A merénylet ellenére is megtartották a szokásos évi halloweeni felvonulást

A mindössze pár órával korábban és néhány utcasarokkal arrébb történt New York-i gázolásos merénylet ellenére is megtartották kedden este Manhattan déli részén a szokásos évi halloweeni felvonulást, amelyen több ezren vettek részt.

New York-i gázolás - A merénylet ellenére is megtartották a szokásos évi halloweeni felvonulást
Fotó: TASR/AP

A 44. alkalommal megrendezett Village Halloween Parade résztvevői elmondták, tudnak a nyolc halálos áldozatot és 11 súlyos sérültet követelő merényletről, amelyet a rendőrség terrorcselekményként kezel, ám úgy döntöttek, hogy a bátorság és az együttérzés jegyében eljönnek a felvonulásra.

Több ezer, jelmezbe öltözött ember vett részt idén a Sixth Avenue Greenwich Village-i szakaszát érintő felvonuláson, amely egyike az Egyesült Államok legnagyobb halloweeni parádéinak.

Az egy mérföldes útszakaszon rendőrök százai felügyelték a vonulókat, akik között akadtak a riói karneválok hangulatát megidéző dobosok, boszorkányok, szellemek, valamint a mexikói halottak napja (Día de los Muertos) vidámságából ízelítőt adó hatalmas csontváz is.

"Ma este halloweeni felvonulást tartunk, amivel azt üzenjük, hogy nem nyertetek, nem vagytok ránk hatással, idekint vagyunk és ünnepelünk, és tesszük, amit a New York-iak tesznek, és éljük az életünket, mert nem engedjük, hogy a terrorizmus győzzön" - mondta Andrew Cuomo, New York állam kormányzója a CNN-nek.

(MTI)