NYITRAI NEONÁCIK – Fejbe rúgta a nyitrai Mariatchi bár tulajdonosát – rács mögé kerül

Hat év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a nyitrai Megyei Bíróság Ján Ď.-t, mer 2014. január 1-jén belerúgott a nyitrai Mariatchi bár tuljadonosának fejébe. Augusztus 3-án, csütörtökön született meg az elsőfokú bíróság döntése, az ítélet jogerős – minderről elsőként a SME informálta a nyilvánosságot.

NYITRAI NEONÁCIK – Fejbe rúgta a nyitrai Mariatchi bár tulajdonosát – rács mögé kerül
-illusztráció- (Fotó: YouTube)

Ján Ď. 2014. január 1-jén követte el a bűntényt. Szilveszter éjjel valaki betörte a Mariatchi bár ablakát. Miután a a tulajdonos, Radovan Richtárik kirohant az épületből, többen rátámadtak. Két személy büntettőeljárást leállították, egy másik támadó, František B. 1 éves felfüggesztett börtönbüntetést kapott.  Ján Ď.-t azért ítélték el, mert fejbe rúgta és lábon rugdosta a Mariatchi tulajdonosát.

Nem került még a bíróság elé az a Mariatchival kapcsolatos ügy, amikor is 2013 októberében bőrfejűek egy csoportja rátámadt a bár alkalmazottjaira és vendégeire. Ezzel a bűnténnyel öt személyt gyanúsítottak meg. Egyikük, Tomáš S. volt hivatásos katona beismerte bűnösségét és peren kívül megegyezett az ügyészséggel, emellett 400 eurós pénzbüntetésre ítélték.

Az ezzel kapcsolatos bírósági eljárásnak idén júniusban kellett volna elkezdődnie, azonban mivel az egyik gyanúsított nem jelent meg a bíróság előtt amiatt, hogy elromlott az autója. Emiatt szeptemberre napolták el a tárgyalást.

TASR/para