Nyugdíjasokra támadt egy eszement Pozsonyban

Egy nyugdíjas párt rabolt ki csütörtökön este Pozsonyban egy ismeretlen személy.

A rendőrség tájékoztatott, hogy a támadás Főrévben (Ružinov) történt. Michal Szeiff szóvivő kifejtette, hogy az idős pár a Seberíni utcában sétált az ottani bevásárlóközpont környékén, amikor odalépett mögéjük az ismeretlen támadó, és fellökte mindkettejüket.

A 79 éves férfi és a 77 éves hölgy is a járdára estek, a támadó pedig ezután fogta a nő táskáját, és kitépte a kezéből, majd eliszkolt. A táskában voltak az iratai és a szemüvege is, a becsült kár 275 euró.

Az idős asszony medencecsont-törést szenvedett, a férfi szerencsére megúszta kisebb zúzódásokkal a térdén, kezén.

A rendőrség nyomoz a tettes után, aki 10-től 15 évig terjedő börtönre számíthat, amennyiben kézre kerül, mivel a súlyos sérülést okozó rablótámadást idős személy ellen követte el.

A rendőrség egyúttal felhívta az idősek figyelmét, hogy amennyiben van rá módjuk, ne menjenek késő este egyedül az utcára. Ha pedig veszélyben érzik magukat, menjenek olyan helyre, ahol emberek vannak, és ahol csökken annak esélye, hogy megtámadják őket vagy hogy nem segít nekik senki baj esetén.

Amennyiben megtámadja őket valaki, fontos, hogy a lehető legrészletesebben megfigyeljék támadójukat, hogy később pontosabb személyleírást tudjanak adni róla. 

(TASR/para)