Oldódnak a parkolási gondok Hodosban

A minap egy hodosi olvasónk értesített arról, milyen gondokkal küzdenek bizonyos lakók a falu határában épült új lakótömböknél.

Oldódnak a parkolási gondok Hodosban
Fotó: Paraméter

Arról számolt be, hogy néhányan elkezdték ráfesteni lakásuk számát a házak előtti parkolókra, hogy biztosak lehessenek abban, lesz hová leállítaniuk a járművüket. A harc viszont elmondása szerint meglehetősen kiéleződött, mert ezek a lakók állítólag nem is tűrik, ha valaki beáll a „helyükre”. Szavai szerint hivatalos papírjuk nincs arról, hogy az övék, cetlijük viszont akad, amivel figyelmeztetgetik az oda parkolókat.

Nos, megpróbáltunk utána járni, hogy néz ki a helyzet. Érdeklődtünk a rendőrségnél és az önkormányzatnál is erről. Martina Kredatusová rendőrségi szóvivőtől csak annyit tudtunk meg, hogy erről semmilyen bejelentést nem kaptak.

A jelek szerint felesleges is lett volna, ugyanis ez nem tartozik a hatáskörükbe, önkormányzati lakásokról van szó

– erről már Balódi László polgármester nyilatkozott a megkeresésünkre.

Külön papírra a parkolóról pedig nincs szükség, mert az a lakótömbhöz, az egyes lakásokhoz tartozik, és a lakók közti megegyezés kérdése, hogy melyik parkolót ki használja.

Mint azt Balódi elmondta, a 37 lakásból álló tömbhöz 58 parkolót építettek. „Egy lakótömböt nem lehet átadni anélkül, hogy ne járna hozzá parkolóhely. Ezt az építőnek kell kialakítani. Ott ki lett építve 58 parkolóhely, lebetonozva, felfestve” – szögezte le.

Hozzátette, a lakók közül többen is jártak benn a községházán az ügy miatt. „Mondtam nekik, hogy az a parkoló az övék. Nyilvánvaló, hogy ha valaki bulit rendez, és jön hozzá 15 vendég 15 kocsival, akkor ők nem foglalhatják el a parkolóhelyeket. Ha meg tudnak egyezni, akkor meg tudnak. Ha nem, akkor keresünk megoldást” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy felajánlotta a lakók számára, hogy kihelyeznek egy táblát arról, hogy a parkolóhelyeket kizárólag az ott lakók vehetik igénybe. Emellett azt is, hogy a község biztosítja a festéket, a lakók pedig balról jobbra, sorrendben felfesthetik a parkolóra lakásaik számát.

Ez történik most, és az ott lakók közül ezt a Paraméternek néhányan meg is erősítették.

(SzT)