Őrizetbe vették a fiatal szlovák nőt, aki meggyalázta a Koránt

A rendőrség őrizetbe vette Sheila Sz.-t, akit szélsőséges anyagok készítésével vádolnak. A fiatal szlovák nő a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy széttépte, levizelte és felgyújtotta a moszlimok szentírását, a Koránt. A nő tettét videóra is vette.

Őrizetbe vették a fiatal szlovák nőt, aki meggyalázta a Koránt
Forrás: TASR

A közösségi oldalakon terjedő felvételen látható, amit Sheila Sz. a kezében tartja a Koránt, majd darabokra tépi, levizeli, majd a lapokat felgyújtja.

Sheila Sz.-t pénteken vették őrizetbe, mivel a hatóságok attól tartottak, hogy a fiatal nő elszökhet, vagy további bűncselekményeket követhet el. Sheila sorsáról a Speciális Ügyészség dönt.

A vád szerint a fiatal rózsahegyi nőről készült videó erőszakra és utálatra uszítja az embereket az iszlám vallásúak ellen. A videót az internetre is feltöltötték, ami már legalább tavaly decembertől bárki számára elérhető.

Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a nő őrizetbe vételét. „A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója szélsőséges anyagok elkészítésével vádolta meg a 24 éves nőt, amellyel célja egy népcsoport ellen való uszítás, valamint nemzeti és etnikai gyűlöletre való felbujtás volt“ – tájékoztatott Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A videóban a vádlott a következőket mondja: „Senki sem tud megállítani abban, hogy terjesszem a videókat és fotókat, illetve írásos véleményeket az iszlámmal kapcsolatban. Büszke vagyok erre. Számomra ők csak élősködők, akik rosszabbak, mint a bolhák. Ha ők nem tudnak hozzánk alkalmazkodni, akkor nincs itt keresnivalójuk. Aki megpróbál az utamba állni, az nagyon könnyen pofára eshet. Senki sem állíthat meg, és elmegyek minden moszlim után.“

Kapcsolódó cikkek:

Széttépte, levizelte, majd felgyújtotta a Koránt egy szlovákiai nő (videó)

Kiderült, miért tépte szét, vizelte le és gyújtotta fel a Koránt a fiatal szlovák nő​