Pécsi gimissel kavart egy plébános

Hamvazószerdán kereste meg a pécsi megyéspüspököt az a fiatal plébános, aki a papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatot vallott be, emiatt már nem is tagja a papságnak, helyettesítéséről is döntöttek - írja a bama.hu.

Pécsi gimissel kavart egy plébános
Illusztrációs fotó (MTI)

A lap szerint a plébánosnak egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval volt viszonya. Udvardy György megyéspüpök azonnali hatállyal felfüggesztette Gál Károly, kozármislenyi plébánost, miután az atya elbocsátását kérte fiatalkorú veszélyeztetése miatt.

Az ügyben Udvardy György megyéspüspök közleményt adott ki. 

"Nincs tudomásom arról, hogy más személy - bármilyen módon is, mint például bűnpártolás - érintett lenne az ügyben. Az előzetes vizsgálat nem tárt fel erre utaló adatot, és sem az elbocsátás kérését megelőzően, sem azt követően nem érkezett hozzám ilyen értelmű bejelentés. Az adott ügyben tájékoztatást kaptak azon intézmények vezetői, nevelőtestületei és azok az iskolai osztályok, ahol G. Károly tanított" - írta a megyéspüspök.

A felfüggesztett pap ismert és nagyon népszerű volt a baranyai fiatalok körében.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a 42 éves szentlőrinci férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást.

Bama/para