Pesten kipurcant a felújított orosz metró

Műszaki hiba miatt kedden délután ideiglenesen kivonták a forgalomból az M3-as vonalon közlekedő felújított Metrowagonmas-szerelvényt.

Pesten kipurcant a felújított orosz metró
Fotó: MTI

A BKV Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szerelvényen a Gyöngyösi utca állomáson a járművezető ajtójelzés hibát észlelt, ezért az utasokat leszállította és a szerelvény kiállt a forgalomból. Az ajtók ugyan megfelelően működtek, a nyitott-zárt állapot visszajelzésnél azonban bizonytalanságot tapasztalt a metró vezetője.

Az utasok biztonságát nem veszélyeztette a hiba - hangsúlyozták.

A BKV szakemberei a hiba okának megállapítása miatt ideiglenesen kivonták a forgalomból a szerelvényt, a vizsgálatot és a javítást a Metrowagonmas végzi el.

A közlekedési társaság hangsúlyozta, hogy újonnan forgalomba állított járműveknél a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem szokatlanok.

A felújított orosz metrószerelvényt hétfőn, ünnepélyes keretek között mutatták be, majd még aznap forgalomba is állt. A BKV összesen 222 metrókocsit újíttat fel az eredeti gyártóval, mostantól havonta két szerelvény érkezik majd, az utolsók várhatóan 2018 nyarán állnak forgalomba.

MTI