Pokolgépet találtak egy másik szentpétervári metróállomáson, egyelőre nincs hír szlovákiai áldozatról

A külügyminisztériumba egyelőre nem érkezett arról hír, hogy a szentpétervári metróban történt robbanás áldozatai között szlovákiaiak is lennének. Ezt Igor Skoček, a minisztérium szóvivője erősítette meg TASR hírügynökségnek.

Pokolgépet találtak egy másik szentpétervári metróállomáson, egyelőre nincs hír szlovákiai áldozatról
Fotó: Mirror

A minisztérium állandó kontaktusban van a helyi rendőrséggel, Szlovákia oroszországi főkonzula is a helyszínre érkezett. Szentpéterváron szlovákiai diákok is tanulnak, Skočka szerint a kozulátus felveszi velük a kapcsolatot.

Az Interfax hírügynökség szerint fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán. A pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

Előzőleg a szentpétervári metróban - a Szennaja Ploscsagy és Tyehnologicseszkij Insztyitut állomásokon, vagy azok között - történt robbanásokban 14 ember életét vesztette és mintegy ötven megsérült.

Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivőjének tájékoztatása szerint terrorcselekménynek minősítették a robbanást, de más lehetséges verziókat is mérlegelnek.

"Tekintet nélkül arra, hogy a büntetőeljárás az Oroszországi Föderáció büntető törvénykönyvének 205-ös cikke (terrorcselekmény) alapján indult, a nyomozásnak az incidens összes lehetséges verzióját meg kell vizsgálnia" - mondta.

Oroszországban legutóbb két csecsen öngyilkos merénylőnő 2010-ben követett el hasonló támadásokat a moszkvai metróban. Az akkori merényletekben mintegy negyvenen vesztették életüket és több mint százan megsebesültek.

MTI/TASR/para