Politikuscsemetéket szabadítottak a szlovák parlamentre!

A független Simona Petrík szervezte meg az akciót, mely a "Vigyék be a gyereket a munkába" nevet kapta.

Politikuscsemetéket szabadítottak a szlovák parlamentre!
Fotó: TASR

Csatlakozott hozzá az SaS, az OĽaNO-NOVA, a Sme rodina és az SNS néhány képviselője is. Némelyikük a gyermekét, más az unokáját vitte magával.

"Az esemény célja, hogy különböző módokon összehangoljuk a munkát és a családot, és rámutassunk azon munkaadókra, akik jó példával járnak elöl, akár csak egy gyereksarok kialakításával, akár egy céges óvoda létesítésével, vagy rugalmas munkaidővel, távmunkával vagy bármi hasonlóval hozzájárulnak, hogy alkalmazottaik könnyebben viseljék a szülői teendőket" - szögezte le Petrík.

Hozzátette, szeretné ezzel ösztönözni a munkáltatókat is. Emlékeztetett, hogy a tavalyi évig bezárólag összesen mintegy száz szülő csatlakozott az akcióhoz, az idei évben pedig csatlakozott hozzá egy lengyel képviselőnő, Joanna Scheuring-Wielgus is.

A mai akcióra bevitte a parlamentbe a gyermekét vagy unokáját Petríken kívül Boris Kollár (Sme rodina), Dušan Tittel (SNS), Lucia Ďuriš Nicholsonová, Juraj Droba, Jana Cigániková (mindhárman SaS), Eduard Heger és Alan Suchánek (mindketten OĽaNO-NOVA).

(TASR)