Rajzpályázat a vízről és a régi mesterségekről

A Játékvár Játszóház polgári társulás szervezésében immár ötödik alkalommal szerveztek rajzpályázatot Csallóközcsütörtökben. A pályázatra 389 alkotás érkezett be, melynek kiértékelése péntek délután a helyi kultúrházban zajlott.

Rajzpályázat a vízről és a régi mesterségekről
A legkisebb nyertesek Az éltető víz kategóriában

„Tulajdonképpen szerettük volna megmérettetni a gyerekeinket, a diákokat, akik a Játékvár Játszóházat látogatják, és ekkor jött a rajzverseny ötlete öt évvel ezelőtt. Rögtön  az első évben 2-3 iskola is csatlakozott és több mint 60 rajz érkezett bele, ez a szám mára majdnem elérte a 400-at” — meséli Sill Zsuzsanna a polgári társulás vezetője. A rajzokat idén is, ahogy minden évben életkorok szerint kategóriákba sorolták, ez alapján lettek kiértékelve, s így közel negyven diák részesült díjban.


Különdíjasok a színpadon

Persze minden évben más kategóriában alkotnak a gyerekek. „A végzettségemet tekintve magyar és ének szakos pedagógus vagyok, a témák pedig mindig hazabeszélnek egy kicsit, ugyanis az irodalomtól nem tudok elvonatkoztatni, illetve a csallóköziségtől és a magyar nyelv ápolásától, szeretetétől. Volt már Kedvenc mesehősöm, Kedvenc irodalmi hősöm, Időutazás kategória, hogy a gyerekek fantáziájának is engedjünk” — magyarázza a szervező. Idén a diákok a mondák világát járták körbe, tehát az alkotásokon a víz, mint legnagyobb kincsünk szerepelt központi motívumként, illetve a vízzel kapcsolatos régi mesterségek.


Ozsvald Zoltán (balra) amatőr festő, zsűri a Bécsből érkezett Egrecky Péter kategóriagyőztesnek gratulál​

Ebben az évben a pályázatra a Csallóközből, a Mátyusföldről, de még külföldről, például Bécsből, 32 intézményből érkeztek be az alkotások.
 

(ls)