Ravasz Ábel lehet a Híd alelnöke?

Szombaton Érsekújvárban tart közgyűlést a Híd párt.

Ravasz Ábel lehet a Híd alelnöke?
Fotó: TASR

A közgyűlés napirendi pontjai közt szerepel, hogy megválasztják a párt új alelnökét, aki a Simon Zsolt távozása után megüresedett pozíciót foglalhatja el. Simon, ugye, azt követően lépett ki a Hídból, hogy a párt kormányra lépett a Smerrel.

A SITA hírügynökség úgy értesült, Ravasz Ábelt, a Híd által jelölt romaügyi kormánybiztost jelölhetik a párt alelnökének funkciójára. Jelenleg három alelnöke van, Lucia Žitňanská, Ivan Švejna és Solymos László.

Bugár Béla pártelnök közölte, hogy az alelnök megválasztásán kívül kijelölik az összes alelnök által képviselendő portfóliót. "A prioritásainkra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, és ezeknek szeretnénk alárendelni az alelnökeink jogköreit. Mindegyikük egy prioritásunkat kapja majd feladatul, amit a jövőben prezentálhat" - szögezte le.

A pártprogram három pilléréből adódóan a párton belül októbertől három munkacsoport kezdte meg a munkáját. Žitňanská a jogállam, Solymos László a régiófejlesztés, míg Ravasz Ábel a kisebbségek védelme, illetve a polgári társadalom fejlesztése kapcsán vezet egy-egy csoportot.

(SME/SITA/para)