REJTÉLY: Mégsem agresszív vérmérgezés okozta a fiatal brigádos halálát a szenci tavaknál!

A 19 éves Adam vasárnap este nem érezte jól magát, hétfőn reggel pedig már halott volt.

REJTÉLY: Mégsem agresszív vérmérgezés okozta a fiatal brigádos halálát a szenci tavaknál!
Fotó: Markíza

A srác a szenci Napfényes tavaknál működő egyik étkezdénél dolgozott. Vasárnap délben azzal távozott a szálláshelyére, hogy nem érzi jól magát. Este már csupa láz volt. Barátai adtak neki Paralent, de már ez sem segített.

Reggel hiába hívtak mentőt hozzá, már nem tudták megmenteni az életét - írtuk korábban.

A közegészségügyi hivatal is vizsgálatot indított az ügyben. A Markíza információi szerint eleinte meningokokkusz-szepsisre gyanakodtak, de mostanra bebizonyosodott, hogy nem ez okozta a fiatal halálát. Ez egyébként azt jelenti, hogy az agyhártyagyulladást okozó baktérium, a meningokokkusz vérmérgezést okoz, elzáródnak a hajszálerek, és megszűnik vagy romlik bizonyos szervek vérellátása.

Táňa Bulíková mentős a Markízának elmondta, hogy ugyan ilyen gyorsan nem állapítható meg a vérmérgezés, de a gyors lefolyása és a véraláfutások a kezén is arra utaltak, hogy már nagyon előrehaladott állapotban lehet a fertőzés.

Az elhunyt fiatal édesanyja haragszik a mentősökre, mert szerinte nem tettek meg mindent, hogy megmentsék a fiát, ők viszont azzal védekeznek, hogy ebben a stádiumban már nem volt mit tenni.

A Markíza riportja:

(Markíza)