Renault Koleos: Az első tesztkilométerek

A Bécstől nem messze eső Pachfurth községben található Ausztria legnagyobb terepkocsi-tesztpályája. Ide voltunk hivatalosak tegnap, hogy egy kis nyúzópróbának vessük alá a Renault első szabadidő-autóját, a Koleost.

Először pár szót magáról az autóról: egy benzin- és 2 dízelmotorral, összkerék- vagy fronthajtással készül, a váltó kézi vagy automata lehet. A könnyű terepesek, más szóval az úgynevezett crossoverek kategóriájába tartozik, ennek megfelelően pl. a Citroën C-Crosser, a Peugeot 4007 vagy az Opel Antara közvetlen vetélytársa lesz. A 2,5 literes benzinmotor 170 lóerős, a kétliteres dízelt 150 vagy 175 lóerős kivitelben lehet megrendelni.

A nyaktörő szakaszokkal tűzdelt autodromon pedig – egyszerűen lenyűgözött bennünket a kocsi. Őszintén szólva a felét sem vártuk tőle, amit produkált, elvégre mégsem egy Nissan Patrolról vagy Mitsubishi Pajeróról van szó. Nagy hasmagassága, terepes orr- és farszöge ennek ellenére árkon-bokron simán átvitt bennünket, a 35 fokos lejtőn pedig – a megfelelő rendszerek bekapcsolását követően – fékezés nélkül ereszkedhettünk le. Hihetetlen érzés volt!

A Renault Koleos már a hazai piacon is kapható; a motorok, meghajtás, a szereltség és a váltók kombinációja összesen 9 választási lehetőséget ad. A kocsi induló ára – benzinmotorral – 644 900 korona (21 406 €), a legolcsóbb dízelváltozat 695 609 koronába (23 090 €) kerül.

Vas Gyula