Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Renoválják Rómeó és Júlia erkélyét Veronában

Felújítják Veronában Rómeó és Júlia erkélyét. A balkont, amelyen a legenda szerint Júlia várta Rómeó érkezését, szeptemberben két hétig tartó renoválásnak vetik alá - közölte a helyi sajtó.

A renoválás egy magánszponzor, egy veronai felújítási specialista támogatásával valósul meg. A Via Cappello 23-as szám alatti ház, "Júlia háza" fő látványossága a 20 bemélyedéssel rendelkező, gótikus stílusú balkon. Az erkély több módon is sérült és felújításra szorul - mondta el Margherita Bolla, a veronai Művészeti Múzeum igazgatónője. 

Évente 1,5 millióan látogatnak el a  14. századi "Casa di Giuliettához" és fényképezkednek a világirodalom leghíresebb balkonja előtt, amely a város idegenforgalmának egyik legvonzóbb helyszíne. Shakespeare szerelmi drámája Veronában játszódik, de a történet fikció: Júlia valójában soha nem élt a házban. A balkont is csak utólag építették az épülethez. A ház a Capello családé volt, amelyet a hagyomány a Shakespeare-mű Capuletjeivel azonosított.

(MTI)