RIASZTÁS: Heves zivatarok jöhetnek pénteken

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első fokú, sárga riasztást adott ki péntekre zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint pénteken az egész ország területén előfordulhatnak viharok. A figyelmeztetés várhatóan a délelőtti órákban lép életbe, s egészen estig tart majd.

A meteorológusok szerint nem kizárt, hogy pénteken elszórtan akár jégeső is előfordul. A zivatarok idején várhatóan jelentősen csökken majd a hőmérséklet, a szél pedig viharossá fokozódik – akár 70 km/órás széllökésekre is számíthatunk.

A meteorológiai szolgálat Aladin modelljének előrejelzése szerint pénteken a Dunaszerdahelyi járásban a délelőtti és a délutáni órákban is számíthatunk záporra – délelőtt 10 és délután 16 óra környékén.


A felső grafikonon a hőmérséklet ingadozása, a középsőn a felhősödés mértéke, a harmadikon pedig a várható csapadék mennyisége látható

A hidegfront egyébként jelentős lehűlést eredményez az elkövetkező napokban: szombaton 20 Celsius-fok alá csökken majd a nappali csúcshőmérséklet.


shmu/para