Robert Fico vasárnap estére megfőzte, majd megette vacsorára Bugárt és Procházkát is!

Robert Fico, a kormányalakítással megbízott regnáló miniszterelnök Bugár Bélával és Radoslav Procházkával a Sieť elnökével tárgyalt a pozsonyi kormányhivatalban, majd kijelentette, semmilyen akadályt nem találtak, amely meghiúsíthatná az új kormány létrejöttét.

Robert Fico vasárnap estére megfőzte, majd megette vacsorára Bugárt és Procházkát is!
Fotó: sme.sk

Először Bugár Bélával, a Híd elnökével tárgyalt Fico a lehetséges Smer, SNS, Híd és Sieť alkotta kormánykoalícióról. Ezután jelentette ki kettejük sajtótájékoztatóján, hogy „Bugár egy tapasztalt politikus“.

Bugár és Fico megegyeztek abban is, hogy hétfőn már együtt tárgyalnak az SNS és a Sieť megbízottjaival. Bugár ismertette röviden pártja prioritásait, amelyek a korrupcióellenes intézkedések foganatosítása, a regionális politika, a kisebbségi elképzelések, valamint az európai politikához fűződő viszony...

Robert Fico ezután Radoslav Procházkával kvaterkázott, méghozzá ugyanolyan hangnemben, mint Buigár Bélával. Ami azt jelenti, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó és semmi akadálya nincsen a Smer, SNS, Híd és Sieť kormánykoalíció létrejöttének.

Sajtóhírek szerint a meghitt légkörű randevúkon egyelőre semmilyen személyi jellegű kérdésről nem esett szó. Vagyis a „bársonyszékfoglaló“ vetélkedőkre majd a továbbiakban kerül sor.

Mindeközben az internet népe minden képzeletet felülmúló intenzitással esett neki Bugár Bélának. A véleménycunami legenyhébb megfogalmazása az a neten, hogy a Híd március 12-én elkezdte megásni saját sírját.

-para-