Rottweilerek marcangoltak halálra egy nőt, a rendőrök lelőtték a kutyákat

Halálos áldozatot követelő kutyatámadás történt múlt hét csütörtökön (július 13.) a Szakolcai járásban.

Rottweilerek marcangoltak halálra egy nőt, a rendőrök lelőtték a kutyákat
Fotó: Wikimedia Commons - illusztráció

Egy 53 éves nő éppen férje rottweiler fajtátjú kutyáit etette házuk udvarán, amikor a kutyák megtámadták őt. Az ebek pillanatokon belül földre kényszerítették az asszonyt, és marták, ahol csak érték. A nő kétségbeesve kért segítséget, a szomszédok - hallva a kiáltozást és a sokolyokat - riasztották a rendőrséget. 

A helyszínre érkező rendőrök a kerítést átugorva behatoltak a családi ház udvarára - ekkor az áldozat még mindig a kutyák gyűrűjében feküdt a földön -, majd figyelmeztető lövéseket adtak le, ám mivel a kutyákat ezzel nem tudták elijeszteni, az állatokat vették célba. A zsaruk végül összesen 21 lövést leadva lelőtték a megbőszült rottweilereket, a megtámadott asszonyt pedig válságos állapotban szállították a szakolcai kórházba.

A kutyatámadás 53 éves áldozata olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni életét, csütörtök este a kórházban hunyt el.

A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit, emberölés ügyében indult büntetőeljárás - tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

(parameter)