Gorilla-ügy: Vádemelések már a jövő héten?

A jövő hét folyamán születhetnek az első vádemelési javaslatok a Gorilla-ügyben - ezt állította a pénteki pozsonyi tüntetésen mintegy ezer demonstráló előtt Tom Nicholson tényfeltáró újságíró, a Gorilla-könyv szerzője.

Nicholson elmondása szerint a rendőrséghez közel álló forrásból értesült erről. Közölte azt is, hogy a rendőrség immár olyan információkkal rendelkezik, hogy a botrányt már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. "Információim szerint már összegyűltek bizonyos információk, de végeredményben tudják, hogy ha ez egy héttel a választások előtt derül ki, akkor kétségbe vonnák, mert az emberek azt hinnék, hogy Lipšic kampányának a része" - jelentette ki Nicholson.

Azt nem árulta el, hogy ki ellen születhet vádemelési javaslat mindössze annyit közölt, hogy "az állam és nem a pénzügyi csoport alkalmazottjáról van szó".

Nicholson egyszersmind ígéretet tett arra, hogy a Gorilláról szóló blogjának első bejegyzését már vasárnap megírja. A választások előtt nem szerette volna közzétenni információit, mert félt, hogy azokkal visszaélnének.

Nicholson azt követően döntötte el, hogy blogot ír az ügyről, hogy a Fair-play szövetség gyűjtést indított számára annak érdekében, hogy foglalkozni tudjon az üggyel a továbbiakban is.

SITA/para